Internasjonal støyfri dag
Oslo – en støysvak by?
Oppdatert : 02 mai 2017
barcode4

I en undersøkelse av 50 byer er Oslo nr. 3 blant de minst bråkere - kanskje med god hjelp av at den også er den minste i undersøkelsen. Foto Pål Jensen

Oslo er en forholdsvis støysvak by, skal vi tro firmaet Mimi Hearing Technologies GmbH. De har analysert 200 000 hørselstester, og sammenlignet «hørselsalderen» med den virkelige alderen og byens støynivå. De mest støyende byene har størst avvik mellom hørselsalder og virkelig alder, dvs. flest hørselsskader. Som stille by kommer Oslo på bronseplass, slått bare av Zürich og Wien. Og osloborgernes hørsel kommer på 6.-plass, med 11,86 år eldre hørselsalder enn faktisk alder.

Om megastøy i megabyer.

Ferie i juli
Oppdatert : 27 juni 2017
nesles2

Norsk forening mot støy tar ferie i juli. Foto Pål Jensen

Velkommen tirsdag 1. august! God sommer!

Med vennlig sommerhilsen,

sekretariatet

En fredelig høytid
Oppdatert : 19 des 2017
Skjermbilde 2017-12-19 17.29.35

Bildet Dompap av Theodor Kittelsen (Kittelsen-museet, Koboltgruvene, Blaafarveverket) er fylt av en stllle vinterstemning og er en passende formidler av et ønske om en fredelig høytid for våre medlemmer, venner og forbindelser, og besøkende til våre nettsider.

Norsk forening mot støy holder lukket mellom jul og nyttår. Vår første virkedag etter nyttår er onsdag 3. januar 2018.

Påsken
Oppdatert : 22 mars 2018
hestehov2

Norsk forening mot støy tar påskeferie mandag 26. mars–mandag 2. april. Kom deg ut og nyt sola, og velkommen tilbake tirsdag 3. april☺

17. april - Nasjonal støykonferanse med mange aktuelle tema
Oppdatert : 09 april 2018
Skjermbilde 2018-04-09 07.58.30

Tirsdag 17. april er det nasjonal støykonferanse i Oslo. Velkommen!

Omfattende, spennende og nyttig program på dagskonferansen om støy, der flere av våre store samfunnsaktører også presenterer sin tilnærming for å løse støyutfordringer.

Av programmet nevner vi:

- Den nye internasjonale rapporten om støy og risiko for hjerte- og karsykdommer (fikk en helside i New York Times). Presentert av en fra forskergruppen.

- Stopp støyen-aksjonen forteller om sin strategi og organisering.

- Forsvarsbygg orienterer om hvordan de skal støyskjerme naboboligene til F-35 basen

- Ny nasjonal dronestrategi - hva skal gjøres for å beskytte miljøet?

- Joda, Ruter har en støystrategi for t-bane og trikk

- Universell utforming betyr også støydemping

- Støy i restauranter, hva kan gjøres?

- Eurocities forslag til en bedre implementering av støytiltak

- Ut fra dagens samfunnsplaner - hvordan blir den norske støysituasjonen i 2030?

- Presentasjon av Støyforeningens forslag til nabostøyveileder.

Mer detaljert program blir lagt ut.

Nasjonal støykonferanse 2018, tirsdag 17. april, Oslo kongressenter, sal B

Gratis adgang. Skriftlig påmelding til post@stoyforeningen.no  Merk meldingen: Påmelding støykonferanse