Spurver hever stemmen mot støy
Oppdatert : 13 april 2012

Storbyspurver hever stemmen for å bli hørt

h-spurv

Vi mennesker er ikke alene om å heve stemmen for å overdøve bakgrunnsstøyen. En ny studie viser at hvitkronespurver som lever i storbyer har forandret sangen sine markant i løpet av de siste 30 årene. Forskerne bak studien sier i en pressemelding at det er viktig for spurvene å bli hørt av flere grunner. Fuglene bruker sangen sine til å kommunisere med hverandre, tiltrekke det motsatte kjønn og skremme vekk rivaler. Hvitkronespurven hører hjemme i Nord-Amerika.

Olje- og gassindustrien holder konferanse om støy
Oppdatert : 10 mars 2014

Norsk forening mot støy er ikke alene om å holde konferanser i disse dager. Olje- og gassindustrien er en av de mest støyende i Norge, og 2. april holdes en konferanse hvor resultater og tiltak for å bedre støyforhold i bransjen blir lagt frem. Mer.

oljebor

Støyende. Ill. Wikimedia Commons.

Støyforeningen tar fellesferie i juli
Oppdatert : 01 aug 2013

Norsk forening mot støy tar fellesferie i juli. Siste åpningsdag er fredag 28. juni. Velkommen tilbake i august! Til da: Nyt s☺la!

Siste sjanse! Snart fullt! Tirsdag 24. mars! Konferanse om nabostøy og gode bomiljøer - samt Årsmøte i Støyforeningen
Oppdatert : 27 mars 2015

Vår konferanse er snart fulltegnet. Treff 70-80 dyktige kolleger, fagfolk og foredragsholdere. Kom tirsdag 24. mars! Da arrangerer Norsk forening mot støy i en konferanse om nabostøy og gode bomiljøer. Konferansen vil belyse en rekke aspekter ved denne utfordringen. Et mer detaljert program blir presentert nedenfor:

Påmelding til konferansen

Årsmøteinnkalling kan du lese på dette dokumentet:

Vedtekter for Norsk forening mot støy kan lastes ned

Vedtekter2014 128,04 kB

Medlemmer som ønsker å ta opp saker på årsmøtet, må ha sendt inn forslag innen 1. februar.

Gaven til den som har alt
Oppdatert : 04 des 2014

Medlemskap i Norsk forening mot støy!

julenisser3

Nå kan du begave din bror, søster, foreldre, svigermor eller andre som fortjener det, et medlemskap i Norsk forening mot støy! Mens en pepperkake er borte etter noen timer, varer et gavemedlemskap et helt år - og er dessuten fornybart☺

Juleferie
Oppdatert : 19 des 2014
juleferie
Lyntogutredningen viser ikke helheten
Oppdatert : 01 feb 2012

Stillesby-utvalget har gjort et uhyre grundig arbeid på mange områder. Men utrederne har tenkt for lite helhetlig, vel fordi dette ikke lå i deres mandat. Noen eksempler:

Varmepumper av siv.ing. Jan Oddvar From
Oppdatert : 29 mai 2013

Godt og grundig om

støy-vp-from 149,82 kB

og støy fra disse, ved siv.ing. Jan Oddvar From.