Ålesund: Måtte tilby hotellplass pga. støy
Ålesund: Måtte tilby hotellplass pga. støy
Oppdatert :11 april 2014
dynamitt

Sprengning i boligstrøk gir lett støy over grenseverdiene i Miljøverndepartementets retningslinje for behandling av støy i arealplanleggingIll. Pbroks13/Wikimedia Commons

Da Aksla Parkering begynte å bore og sprenge i fjellet, ble naboene i Parkgaten ille plaget av støy. Etter flere klager fattet kommuneoverlege Daniel Berntsson et hastevedtak som påla Aksla Parkering å sørge for at de nærmeste beboerne midlertidig gis et annet bosted. Alternativet var 15.000 kroner i dagmulkt. De mest plagede fikk plass ved et Thon-hotell.

Prosjektkoordinatoor Arve Tonning mener, i all beskjedenhet, at Aksla Parkering har kommet med et godt tilbud. Ikke alle beboerne er enige i dette. Anleggsarbeidene skal pågå i ytterligere 13 måneder, men Tonning sier han har god tro på at støyen skal avta etter hvert som de arbeider seg innover i fjellet. Støygrenser for bygge- og anleggsstøy finnes i T-1442, Miljøverndepartementets retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging.

Mer. 

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.