Bjørvika-boliger i rød støysone
Bjørvika-boliger i rød støysone
Oppdatert :11 nov 2014
eufemia

Dronning Eufemias gate får ca. 10 000 motorkjøretøy i døgnet. Den markedsføres som en viktig kollektivgate. Foto Helge Høifødt/Wikimedia Commons

En del av Bjørvika-boligene blir liggende i rød sone, dvs. «et område som ikke er egnet til støyfølsomme bruksformål, og etablering av ny bebyggelse med støyfølsom bruksformål skal unngås»*. Den viktigste kilden til støy og eksos blir Dronning Eufemias gate. Den får ca. 10 000 motorkjøretøy i døgnet. Med en hastighet på 50 km/t vil den røde sonen strekke seg 20-30 m ut til hver side. Oslo har allerede ca. 69 000 boenheter i rød sone. Harald Nissen fra Miljøpartiet De Grønne ønsker ikke flere og sier nei til denne utbyggingen.

Han sier bl.a.:

– Så lenge man ikke er villig til å diskutere den store elefanten som trasker rundt i rommet som heter privatbilisme, så løser man ikke problemet. Det ser vi i Oslo øst, og det synes vi er svakt av de partiene som vanligvis kaller seg miljøpartier.

Mer.

*T-1442, Miljøverndepartementets retningslinje for behandling av støy i arealplanleggingen.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.