Folkehelseministeren og støy
Folkehelseministeren og støy
Oppdatert :04 mai 2019
listhaug-taraldrud

Sylvi Listhaug tok ordet «støy» i sin munn da hun tok det første spadestikk for bedreskapssentret på Taraldrud.

Mye har vært sagt og skrevet om og av vår nye eldre- og folkehelseminister, Sylvi Listhaug. Helsepolitikk er ikke nytt for henne, for hun har også en fortid som helsebyråd i Oslo. Men har hun sagt eller skrevet noe om folkehelseproblemet støy?

     Google har ca. 9680 treff på ”Sylvi Listhaug” ”støy”. De fleste gjelder «støy» som ikke hører under Støyforeningens domene. Men 1. mars 2018 uttalte hun seg om «vår» støy. Kanskje det har forekommet flere ganger, men vi har dessverre ikke kapasitet til å gjennomgå alt hun har sagt og skrevet.

     

Kraftsenterstolthet…

I sin korte karriere som justisminister rakk hun å uttale seg om beredskapssentret på Taraldrud, hvor hun bl.a. uttrykte stolthet:
– Dette vil bli et et kraftsenter for politiet i Norge for å trene, øve og trygge beredskapen i landet, og gjør oss enda bedre rustet til å møte en fremtid der så mye kan skje.

     

…men veldig stor forståelse for naboengasjementet

Men hun sa også:

     – Jeg har veldig stor forståelse for det, for det er klart at når det kommer noe nytt i nærmiljøet så vekker det reaksjoner. Mange blir bekymret for hvilke innvirkninger dette vil få for lokalmiljølet. Samtidig er jeg glad for at man har funnet løsniger som gjør at man får støysikret området og tilpasse prosjektet, slik at det går minst mulig ut over naboene, sier Listhaug.

     Hun sørget også for at en i Støyforeningens styre fikk plass under grunnstensnedleggelsen.

Mer om Sylvi Listhaugs innsats mot støy

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.