Mobilitetsuken: Gi bilen en pause!
Mobilitetsuken: Gi bilen en pause!
Oppdatert :28 aug 2013

Fra 16. - 22. september er det igjen duket for den årlige kampanjen for mer miljøvennlig transport, Europeisk mobilitetsuke og Bilfri dag. Tema for kampanjen i 2013 er ”Ren luft – gi bilen en pause”. Mer enn 2000 europeiske byer deltar i uka. Den avsluttes med bilfri dag 22. september. I fjor deltok 20 norske byer. Blant annet i Oslo gjennomføres det et omfattende program.

Bilfri dag 260

I byen uten bilen

Byene presenterer en rekke arrangement og tiltak for bedre kollektivtransport, tilrettelegging for syklister og gående, opprusting av bygater og lignende. Også tiltak for universell utforming og trafikksikkerhets- og miljøkampanjer (luft, støy og helse) får plass.

Mobilitetsuka avsluttes med Bilfri dag, som er en felles årlig europeisk markering 22. september. Bilfri dag er en god anledning til å prøve ut nye tiltak som senere kan blir permanente. Gater og plasser som ellers er dominert av biler, kan for en dag forvandles til sosiale møteplasser der folk kan erfare at andre og mer miljøvennlige transportformer er gode alternativer til bruk av bil i sentrum.

Omfattende program i Oslo

Blant de norske byene presenterer blant annet Oslo et omfattende program med aktiviteter hver dag. Blant annet sykkeldag, en fossilfri dag, PARKing day (ja parkeringsplasser kan gjøres om til parker - om du bruker fantasien), og en fagdag der vi kan lære mer om miljøvenlig godstransport i by. Følg denne linken og gjør deg mer kjent med arrangementet. Bymiljøetaten har hovedansvaret og koordinering av tiltakene i Oslo.

Ren luft - gi bilen en pause

Europakommisjonen ønsker å fremme ren luft som årets tema.Alle bør ha tilgang på ren luft – også de som bor i byer. Målet er at vi sammen skal få til trivelige byer og tettsteder der mennesker liker å oppholde seg og kan bevege seg fritt. Luften skal være ren, og biltrafikken skal ikke oppleves som plagsom.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.