Posten: Fremtiden er elektrisk i alle kjøretøysegmenter
Posten: Fremtiden er elektrisk i alle kjøretøysegmenter
Oppdatert :09 jan 2018
elbil-tung-tesla

Tungtrafikken skaper rundt halvparten av veitrafikkstøyen i Norge, og støygevinsten blir formidabel når slike digre kjøretøy elektrifiseres. Ill. Tesla.

Posten Norge og ASKO er blant dem som har bestilt elektriske semitrailere fra Tesla, som etter planen skal starte produksjonen i 2019. Rekkevidden oppgis til opptil 800 km ved maksimalvekt og motorveihastigheter. Kanskje halvparten er mer realistisk, men Posten & co har vel erfaringer med forholdet mellom praktisk og teoretisk rekkevidde for elkjøretøy.

     – Vi ser at fremtiden er elektrisk i alle kjøretøysegmenter. Derfor er det er viktig for oss å teste ny teknologi så tidlig som mulig, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge. Posten og Bring har redusert sine utslipp med over 40 % siden 2009 og har nå satt et ambisiøst mål om å benytte kun fornybare energikilder innen 2025. Elektrifisering av kjøretøy er en sentral del av dette målet.

Mer

Om Tesla Semi internasjonalt

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.