Spurver hever stemmen mot støy
Spurver hever stemmen mot støy
Oppdatert :13 april 2012

Storbyspurver hever stemmen for å bli hørt

h-spurv

Vi mennesker er ikke alene om å heve stemmen for å overdøve bakgrunnsstøyen. En ny studie viser at hvitkronespurver som lever i storbyer har forandret sangen sine markant i løpet av de siste 30 årene. Forskerne bak studien sier i en pressemelding at det er viktig for spurvene å bli hørt av flere grunner. Fuglene bruker sangen sine til å kommunisere med hverandre, tiltrekke det motsatte kjønn og skremme vekk rivaler. Hvitkronespurven hører hjemme i Nord-Amerika.

Storbyspurver hever stemmen for å bli hørt

Vi mennesker er ikke alene om å heve stemmen for å overdøve bakgrunnsstøyen. En ny studie viser at hvitkronespurver som lever i storbyer har forandret sangen sine markant i løpet av de siste 30 årene. Forskerne bak studien sier i en pressemelding at det er viktig for spurvene å bli hørt av flere grunner. Fuglene bruker sangen sine til å kommunisere med hverandre, tiltrekke det motsatte kjønn og skremme vekk rivaler. Hvitkronespurven hører hjemme i Nord-Amerika.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.