Gjøvik: Slutt på 12 års støykrangel
Gjøvik: Slutt på 12 års støykrangel
Oppdatert :29 mai 2013

Brusformidlingen i Hunndalen A/S flytter nå til Gjøvik Næringspark, etter 12 års støykrangel med naboene, skriver Oppland Arbeiderblad.

     Naboene har hele tiden ment at Brusformidlingen driver terminal- og distribusjon i strid med gjeldende regulering, som er kontor- og forretningsvirksomhet. Dette påpekte naboene i et brev til kommunen i mars, 2007. Først over tre år senere, sommeren 2010, vedtar kommunen å gi Brusformidlingen midlertidig dispensasjon fra gjeldende regulering. Brusformidlingen fikk kommunens velsignelse til lessing/lossing av varer og utkjøring til kunder, mot at de iverksetter flere støydempende tiltak. Rådgiver i Norsk forening mot støy, Pål Jensen, sier til at avisen at det finnes solid dokumentasjon på at støy er helsefarlig.

nabokr

Nabokrangel i Carl Barks' strek. Copyright © Walt Disney Productions

Støy dag og natt

Både dag og kveld, i helger også, har nabolaget vært preget av lyden fra jekker, paller som håndteres mot metall-lasteplan. Lydnivået har i mange år vært slik at en skvetter til inne i sin egen stue. Alle berørte naboer her er nå blitt pensjonister og den langvarige støyen har gitt folk helseproblemer, sier Reidar A. Korsen, som på vegne av naboene har skrevet en rekke brev og påpekt at Brusformidlingen ikke har gjennomført støydempende tiltak slik kommunen krevde i forbindelse med dispensasjonsvedtaket. Naboene og brusformidlerne er ikke lenger på talefot. Men det er det kommunale byråkratiet som får skylden for de mange ubehagelighetene begge partene har opplevd. Både naboene og Brusformidlingen er oppgitt og forbannet over det de mener er kommunal unnfallenhet, byråkratisk treghet og beslutningsvegring.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan