- Norges vannscooterregler bryter med EØS-avtalen
- Norges vannscooterregler bryter med EØS-avtalen
Oppdatert :03 okt 2012

EFTAs overvåkingsorgan ESA mener de norske reglene for bruk av vannscootere er i strid med EØS-avtalen.Siden 2001 har det vært forbud mot bruk av vannscootere i Norge. 22.juni i år opprettholdt Miljøverndepartementet forbudet.- Vi får nå en forskrift som opprettholder lovens hensyn til sikkerhet og miljø, samtidig som den fortsatt gir kommunen mulighet til å åpne opp for kjøring der dette ikke kommer i konflikt med disse hensynene, sa miljøvernminister Bård Vegar Solhjell da forskriften ble vedtatt.

Fri flyt der det ikke er i strid med hensynet til miljø og sikkerhet - men går det an å kjøre vannscooter uten at det er i strid med miljø og sikkerhet?

Foto Wikimedia Commons.

Kommunene har ifølge forskriften plikt til å gi dispensasjon i de områdene noen har søkt om å få kjøre hvis ikke hensynet til miljø eller sikkerhet taler i mot.Men nå mener altså EFTAs overvåkningsorgan ESA at de norske reglene for bruk av vannscootere er i strid med EØS-avtalen.«Det norske forbudet mot bruk av vannscootere, med svært begrensede unntaksmuligheter, er i strid med EØS-avtalens regler om fri bevegelighet av varer», heter det i en pressemelding fra ESA, skriver ..

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan