Protest mot nye vannscooterregler
Protest mot nye vannscooterregler
Oppdatert :12 sep 2016
vannsc-protest

 

Protestaksjon mot nye vannscooterregler. Fra Sandefjord og Opplands Turistforening Erik Bryn Tvedt (f.v.), Kristin Fredheim, fylkeskoordinator i Forum for natur og friluftsliv, og Øyvind Johnsen, leder i Forum for natur og friluftsliv. (Foto: Kurt André Høyessen/Sandefjords Blad )

 

Mer enn 50 kajakker, robåter og små seilbåter samlet seg nylig i Vestfold for å markere motstand mot en ny forskrift, som kan føre til at vannscootere sidestilles med båter. De ikke-motoriserte «myke» trafikantene på sjøen frykter flere ulykker – dersom vannscootere skal følge samme regler som båter, blir det i praksis fritt fram til å kjøre overalt.

                – Dersom forslaget vedtas, går regjeringen på tvers av sine egne mål i Friluftslivsmeldingen. Den påpeker at motorisert ferdsel som vannscooterkjøring allerede i dag utgjør en sikkerhetsrisiko for de som padler, seiler, ror eller bader, sier Erling Lae, styreleder i Norsk Friluftsliv, tidligere fylkesmann i Vestfold, og tidl. 2. nestleder i Høyre og byrådsleder i Oslo.

NRKs dekning av markeringen.

Annen tvilsom vannscooterkjøring.

Mer

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan